Poda hegn - til forsiden
Indtast dit postnummer her,
så finder vi dit lokale Poda center:

Din varekurv

- er tom...
GÅ TIL HEGNSKASSEN

Rideferie på Hærvejen

Herbergerne langs Hærvejen er åbne på 5. sæson. I år har Poda Hegn leveret mobile SmartFence-hegn til herbergerne på ruten, så det nu er blevet nemt for ryttere at overnatte undervejs.

Rideferie på HærvejenHestepigen Amanda indvier SmartFence-hegnet på Hærvejs-herberget Nørrelide i Jelling, der bestyres af Henrik Ottosen og Anne Steffensen.
Den historiske Hærvej strækker sig ca. 280 km. langs Jyllands højderyg, fra Viborg i nord til Padborg i syd. Hærvejen var en vigtig rute allerede i stenalderen, og siden har den været brugt af både hære, handelsrejsende og pilgrimme på færd.

I nutiden er Hærvejen blevet ”genopdaget” og i dag kan man både vandre, cykle og ride ad den gamle pilgrimsrute, og overnatte på herberger undervejs. Hidtil har ryttere selv måttet sørge for at tøjre eller hegne deres heste om natten, men i år er der mulighed for at anvende mobile ”SmartFence”-hegn ved herbergerne langs ruten – i alt 12 steder.

SmartFence er et let og kompakt ”alt-i ét” hegnssystem, der på et øjeblik kan trækkes ud til et 100 meter langt el-hegn med 4 tråde. En bærbar, batteridrevet spændingsgiver sluttes til,  og så er der strøm på hegnet!

Bag initiativet til hegnene langs Hærvejen står Connie Larsen og Rose Henriksen, der  er tovholdere på projekt ”Flere Heste på Hærvejen”. Poda Hegn Viborg har leveret hegnene, der er støttet med midler fra Tuborgfondet og Dalhoff Consult samt en indsamling blandt islandsk-heste-folket. Rose Henriksen fortæller, at idéen er opstået i forbindelse med Hærvejsprojektet: At forvandle Hærvejen til en vandre-, ride- og cykelrute med Caminoen i Spanien som forbillede.

Rideferie på HærvejenPause på turen. SmartFence-hegnene findes 12 steder langs hærvejen.
Indvielsen af de nye hegn fandt sted på herberget Nørrelide i Jelling, hvor Flemming Stentoft fra Herbergsforeningen fortalte om ideen og tankerne bag pilgrims-herbergerne og værtsparret Henrik Ottosen og Anne Steffensen gav et indblik i, hvor skønt det må være at ankomme som træt rejsende til herberget, hvor man kan overnatte og bl.a. benytte et fælles køkken for et særdeles overkommeligt beløb.

Til hest er der mulighed for spændende og interessante ture langs Hærvejen. Hærvejen er ikke én bestemt vej, men et netværk af forskellige typer veje, og der arbejdes løbende med at finde og kortlægge de bedste ruter til ridning.

Læs mere om seværdigheder, overnatningssteder og ridning på www.haervej.dk
Læs mere om SmartFence.

Poda Hegn på InstagramPoda Hegn på YouTubePoda Hegn på FacebookPoda Hegn på Google+Poda bruger cookies2017 © Poda A/SKatalogNyhedsbrevKontakt