Poda hegn - til forsiden
Indtast dit postnummer her,
så finder vi dit lokale Poda center:

Din varekurv

- er tom...
GÅ TIL HEGNSKASSEN

Vild oplevelse på E45: Den Europæiske Bison

Går sommer-turen nordpå ad den jyske motorvej E45, og trænger I til at strække benene ved Randers? Så er en flot naturoplevelse og den sjældne europæiske bison indenfor gå-afstand af rastepladsen Gudenå Øst.

Tag en pause ved rasteplads og Info-teria ”Gudenå Øst”, mellem afkørsel 42 Randers S og 40 Randers C. Her kan du opleve de første europæiske bisoner i den danske natur siden istiden!

Fra parkeringspladsen fører en sti til Vorup Enge. Mod venstre ser I de nye, udvidede Poda-indhegninger, hvor Bisonerne kommer til at gå og græsse, men følger I stien mod højre, så kommer I til en mindre indhegning, hvor Bisonerne (i skrivende stund) vænner sig til omgivelserne. Farer I lidt vild, så er der et godt overblik oppe fra det store udsigtstårn!Den sidste frie bison skudt i 1919
For ca. 10.000 år siden var den europæiske bison udbredt over det meste af Europa, inkl. Danmark, men siden gik det stærkt tilbage: Den sidste fritlevende bison blev nedlagt i de polske skove i 1919.

Verdens nuværende bestand på ca. 4.000 individer skyldes udelukkende, at det var muligt at avle videre på kun 12 af i alt 54 bisoner, der havde overlevet i zoologiske haver.

Vær glad for hegnet – der er brug for det!
Bisonerne græsser for det meste fredeligt, men racen er utrolig adræt, kan løbe op til 60 km/t og er desuden gode springere! Så du kan være glad for Poda Supernet-hegnet med de stærke knude-samlinger og den ekstra el-sikring monteret på solide Poda Økopæle!

Læg også mærke til voldgraven indenfor hegnet: ”Det er en afværgegrøft - en chikane – for bisonerne”, forklarer Mogens Andersen, der som driftsleder i Aage V. Jensen Naturfond har stået for projektet. ”På den måde har vi opnået en lavere indhegning, der er diskret at se på, men virker uoverstigelig for dyrene.”Det er naturfonden, der ejer jorden og indhegningerne fra Poda, mens Randers Regnskov ejer og passer bisonerne. De 3 bisontyre kan i øvrigt gå og glæde sig til selskab af 10 dejlige ”bison-damer” fra Polen - og så kommer der forhåbentligt en masse nye, små bisoner til verden!
Poda Hegn på InstagramPoda Hegn på YouTubePoda Hegn på FacebookPoda Hegn på Google+Poda bruger cookies2017 © Poda A/SKatalogNyhedsbrevKontakt