Landbrugsstyrelsen giver igen i år mulighed for tilskud til indhegninger i Natura 2000-områder

Oprettet d. under Naturpleje

Landbrugsstyrelsen giver igen i år mulighed for tilskud til indhegninger i Natura 2000-områder

 

Igen i år åbner Landbrugsstyrelsen op for muligheden for, at du kan søge om tilskud til forberedelse til afgræsning. Hvis du er jordbesidder i ét af de tilskudsberettigede Natura 2000-områder, har du derfor nu mulighed for at få hjælp, blandt andet med en hegnsløsning fra Poda, til at skabe et værdifuldt naturområde med græssende dyr på din ejendom.

 

Du kan søge om tilskud til nyt hegn, elforsyning, drikkevandsforsyning, fangfolde og såkaldt facilitering. Ønsker du at søge tilskud til naturpleje i dit Natura 2000-område, skal du som minimum søge tilskud til hegn eller drikkevandsforsyning. Nogle vejledende eksempler er 29 kr. pr. meter hegn (afhængigt af hegnstype), 9.000 kr. til spændingsgiver, fra 13.100 kr. til drikkekar/pumpe og 17.300 kr. til en fast eller mobil fangfold. Se mere i denne tilskudsguide.

 

Tilskuddet kan både bruges til at dække udgifterne til materialer og selve arbejdet med at montere hegn og tilbehør. Er arealerne tilgroede, kan du desuden søge om tilskud til rydning inden hegnsopsætning. Læs meget mere i denne folder fra Landbrugsstyrelsen.

 

Ansøgningsfristen er d. 2. februar 2021, så det er nu, de nye naturprojekter skal planlægges: Poda hjælper naturligvis gerne med dit hegnsprojekt og kan også formidle kontakten til landbrugsrådgivningen, hvis du har brug for hjælp til ansøgningen. Kontakt dit lokale Poda-center her.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

 

Send en besked og få svar fra dit lokale Poda center


 

© Poda A/S 2022