Med solen som energikilde

Oprettet d.

Med solen som energikilde

Ofte er der ikke adgang til stikkontakter og vandværksvand, hvor husdyr skal græsse. Det gælder f.eks. sommerfolde og naturplejeområder - f.eks. enge, overdrev, heder og græsningsskove.

Her er der brug for energi til både elhegn, vandforsyning og eventuelt automatiske låger, hvis der skal være adgang for offentligheden. Batterier sørger for en kontinuerlig drift - også når solen ikke skinner – mens et solpanel oplader batterierne. Solpanelet som regel holde et batteri opladet i sommerhalvåret, men præcist hvor længe afhænger af apparatet, den enkelte installation og driftsbetingelserne på stedet.

 

Spændingsgivere med solpanel

Elhegn er nødvendige for at holde dyr sikkert indhegnet, og anvendes også for at afskrække rovdyr (f.eks. ulve) fra at komme ind i indhegninger. På afsides steder drives et elhegn med batterier, typisk 12 Volt, i kombination med solpaneler.

Spændingsgivere med solpanel fås i flere størrelser. Gallagher S100 er en af de mindre modeller, hvor både batteri og solpanel er indbygget i et smart og handy apparat. Den er hurtig at installere og kan nemt flyttes rundt efter behov. Batteriets kapacitet er 7,2 Ah og solpanelet kan yde 7 Watt. Med en lagret energi på 1 Joule er denne model velegnet til mindre folde.

 

Spændingsgiver, batteri og solpanel er sammenbygget i den smarte Gallagher S100

 

Solpanelboks MB2800i er et 12V spændingsgiveranlæg i den helt ”tunge” klasse, beregnet til store elhegn i naturen. Her bliver en batteribank på 480 Ah forsynet med strøm fra et 270 Watt solpanel. Spændingsgiverens lagrede energi er på hele 21 Joule. Anlæggets samlede vægt er på knap 247 kg, så her skal traktoren frem, når det skal flyttes.

 

Solpanelboks MB2800i er et kraftigt, soldrevet anlæg, der kan drive store elhegn i naturen

 

Soldrevet markpumpe

I naturen kan man ikke bare tænde for vandhanen, men med en soldrevet markpumpe kan man få vand frem til dyrenes drikkekar, enten fra en brønd eller en naturlig kilde. Selv om der er adgang til f.eks. et vandløb, er det en fordel at installere en markpumpe: Det giver dyrene et sikkert og lettilgængeligt sted at drikke, og man undgår at brinkerne bliver trampet ned.

Podas soldrevne markpumpe kan forsyne flere folde/drikkekar samtidigt, og kan pumpe op til 1.000 liter i døgnet - det er nok til 20 stykker kødkvæg eller 100 får i sommerhalvåret.

 

Podas soldrevne markpumpe pumper drikkevand frem til dyrenes drikkekar

 

Automatisk låge - med hjælp fra solen

Hos Poda Hegn tilbyder vi forskellige løsninger, når der skal være offentlig adgang til indhegnede naturområder. Udfordringen er, at gøre betjeningen nem for f.eks. kørestolsbrugere, cyklister og folk med barnevogne samtidig med, at det ikke må være muligt at efterlade et åbent led.

En soldrevet, automatisk låge, der åbner med et tryk på en knap og lukker af sig selv er en af mulighederne. Automatikmotoren kører på 24 Volt og drives af en strømforsyning, der får strøm fra solpaneler. Styringen kan justeres, så lågen lukker efter et fastsat antal sekunder. Virkelig bekvemt - også på f.eks. en ridesti, hvor rytterne kan åbne en låge fra hesteryg.

 

Automatiske låger kan også installeres i naturen. Bekvemt for bl.a. kørestolsbrugere og ryttere

 

Kontakt dit Poda-center for vejledning om den rette løsning med solpaneler til netop dit brug. Poda hjælper selvfølgelig også gerne med en professionel installation.


Kommentar(er) 1

Skriv din kommentar

 

 

Send en besked og få svar fra dit lokale Poda center


 

© Poda A/S 2022